Bezoek Mauritshuis in Den Haag met bovenbouwklassen

Dinsdag 7 januari j.l. zijn we met bovenbouwklassen die het kunstvak volgen naar Den Haag geweest om het Mauritshuis te bezoeken. De aanleiding van deze excursie is de schilderijencollectie van dit museum omdat die aansluit aan op de theorie van het vak. Er is beroemd werk van Frans Hals, Rembrandt, Holbein, Paulus Potter en vele anderen te zien. De bekendste huidige bewoner van dit pand is het "Meisje met de Parel" van Johannes Vermeer. Ze is bij sommigen ook wel bekend als Griet.

De bekendste buurman van het museum is onze minister president die in het naastgelegen torentje zijn werkkamer heeft. Omdat we midden in het regeringscentrum zaten hebben we ook een kleine rondleiding over het binnenhof gedaan en een aantal leerlingen hebben zelfs de zaal van de tweede kamer bezocht.

We kijken terug op een uiterst geslaagde dag!

afb. Meisje met de parel