leerlingen RPCL in actie voor Stichting Edukans

Leerlingen Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum in actie voor Stichting Edukans

Ook dit jaar organiseert de feestcommissie samen met de leerlingen en docenten van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum op donderdag 19 december een gezellige, sfeervolle kerstmarkt in de kantine van de school. De kerstmarkt is van 16.00-18.30 uur aan de Pastorielaan 11 in Appingedam. Iedereen is van harte welkom! De leerlingen zorgen voor kraampjes met spelletjes, lekkernijen en zelf geknutselde spulletjes. Natuurlijk mogen warme chocolademelk of een glaasje glühwein ook niet ontbreken op zo’n avond. De opbrengsten gaan naar Stichting Edukans.

Het goede doel

Stichting Edukans is een organisatie die scholen in Nederland verbindt met scholen in ontwikkelingslanden en zich inzet ter verbetering van het onderwijs in deze landen. Op hun website verwoorden ze dit als volgt: “Een kind dat leert, is een kind met kansen. Maar wereldwijd gaan 258 miljoen kinderen & jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Edukans werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs, want wat je op school leert is voor altijd!”

Opgehaald bedrag
Op vrijdag 20 december om 9.00 uur wordt de gemeenschappelijke actie afgerond. Het opgehaalde bedrag wordt bekend gemaakt door Ivo Omlo, de directeur van onze school, in het bijzijn van alle leerlingen. Na het afronden van de gemeenschappelijke actie gaan de leerlingen genieten van een heerlijk kerstontbijt.