Leerlingen Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum in actie voor Stichting Edukans

Met de kerstmarkt hebben de leerlingen van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum een fantastisch bedrag opgehaald voor Stichting Edukans.

Kerstmarkt

De Kerstmarkt op donderdag 19 december werd druk bezocht. De leerlingen zorgden voor kraampjes met spelletjes, lekkernijen en zelf geknutselde spulletjes. De bezoekers genoten van een beker warme chocolademelk of een glaasje glühwein en de gezellige sfeer.

Bekendmaking opgehaald bedrag voor Stichting Edukans

Vandaag werd de gemeenschappelijke actie afgerond. Het opgehaalde bedrag werd bekend gemaakt door de directeur, de heer Omlo, in het bijzijn van alle leerlingen. Ook Stichting Edukans was hierbij aanwezig en nam de cheque met het opgehaalde bedrag, van €2825,29 in ontvangst. Na het afronden van de gemeenschappelijke actie genoten de leerlingen van een heerlijk kerstontbijt. De leerlingen kijken terug op een geslaagd project.

Het goede doel

Stichting Edukans is een organisatie die scholen in Nederland verbindt met scholen in ontwikkelingslanden en zich inzet ter verbetering van het onderwijs in deze landen. Op hun website verwoorden ze dit als volgt: “Een kind dat leert, is een kind met kansen. Maar wereldwijd gaan 258 miljoen kinderen & jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Edukans werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs, want wat je op school leert is voor altijd!”