Profielwerkstukavond groot succes, voorbeeld van één profielwerkstuk

MISSION INDISPOSABLE
Mijn profiel werkstuk heb ik gedaan over de plastic soep. Dit is een groot probleem dat wij mensen zelf gecreëerd hebben. Het mooie aan dit probleem is dat wij zelf als particulieren dit probleem weer op kunnen lossen. Kijk naar onze school, in de kantine zijn geen bekertjes meer te krijgen voor water, maar moeten leerlingen zelf een fles meenemen. En hoe nu verder?

Hoe kan iedereen hierbij helpen?
Plastic is een prachtig product en is dan ook overal te vinden, maar helaas heeft het ook zo zijn keerpunten. Ons prachtige plastic heeft zich verzameld in de zee, dit fenomeen noemen we de plastic soep.
Om te zorgen dat dit niet verergert moeten wij als mensen, spaarzamer omgaan met plastic en dit vervolgens alleen in de prullenbak gooien en niet op straat! Retulp is een van de bedrijven die zich hiervoor inzet en hun producten zijn dan ook precies datgene wat we wel in huis moeten halen. Vervang de plastic producten in huis met iets wat duurzamer is bijvoorbeeld vervang boterhamzakjes voor een bakje en neem een eigen tas mee naar de winkel.
Tuurlijk blijft een huishouden plastic afval houden en dit is ook niet erg, men hoeft niet zero waste te leven, als iedereen maar probeert net als ook het scheiden van de verschillende soorten afval. Zo helpen we onze aarde en uiteindelijk ook onszelf, want een beter milieu begint bij jezelf.

Non-disposable, it's possible!
Retulp gelooft in een wereld zonder wegwerpplastic. Daarom maken zij in 2020 de ambitie waar om 20 miljoen plastic waterflesjes te besparen en 20 miljoen liter schoon drinkwater te doneren.
Dit mooie doel realiseren zij door de verkoop van duurzame alternatieven voor wegwerpplastic, zoals roestvrijstalen drinkflessen en thermosmokken. Door het gebruik van deze flessen worden plastic flesjes bespaard. Daarnaast doneert Retulp schoon drinkwater bij elke verkoop via stichting Made Blue.
Ook bedrukt Retulp de flessen en mokken met een logo of boodschap, te gebruiken als duurzaam relatiegeschenk of in te zetten tijdens evenementen.

Claire Vos, vwo6