Project havo 3 en vwo 3 voor een goed doel: Sonbola Aflatoun

De leerlingen uit havo/vwo 3 zijn momenteel bezig met een project in samenwerking met Day for Change en de Rabobank. De leerlingen gaan een eigen bedrijf opzetten en de winst is voor een goed doel, namelijk Sonbola Aflatoun. Sonbola Aflatoun verstrekt onderwijs aan Syrische vluchtelingen/ontheemde kinderen en jongeren met een focus op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Sonbola’s missie komt voort uit de overtuiging dat elk kind recht heeft op inclusief- en kwalitatief hoogstaand onderwijs.

De eerste weken van het project zijn voorbij. Deze weken stonden in het teken van het brainstormen om tot een idee te komen en het idee uit te werken in een ondernemingsplan. De leerlingen hebben tevens 2 gastlessen gekregen over het wereldburgerschap en duurzaam ondernemen. Deze gastlessen werden verzorgd door medewerkers van Day for Change en de Rabobank.

Op 8 en 10 januari moeten de leerlingen een pitch geven bij de Rabobank in Delfzijl. De leerlingen krijgen dan van de bank een microkrediet zodat ze hun eigen bedrijf op kunnen zetten.